Go to top

Clienten

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Uw dossier

In een dossier houden we alle gegevens van u bij. Daarin staan onder meer uw naam en adres, het behandelplan en het verloop van uw behandeling. Alleen de medewerkers die bij uw behandeling betrokken zijn, kunnen uw dossier inzien. Of medewerkers die daarvoor een machtiging hebben, omdat ze anders hun werk niet goed kunnen doen.
 

Recht op inzage en kopie

Natuurlijk mag u uw dossier inzien, maar alleen de gegevens die over uzelf gaan. Overleg dit met uw behandelaar. Deze zal met u een dag en tijdstip afspreken, zodat hij uitleg kan geven. Eventueel kunt een kopie krijgen van (delen) van uw dossier. Hiervoor vragen wij een vergoeding.


Uw familieleden kunnen alleen uw dossier inzien, als u daar op papier toestemming voor geeft.
 

Wilt u een kopie na afloop van uw behandeling? Stuur dan een brief aan de directeur behandelzaken, met een kopie van uw legitimatiebewijs. Vergeet niet uw brief te ondertekenen.

Inzage terwijl u al ontslagen bent?

Bent u niet meer onder behandeling en wilt u uw dossier inzien? Stuur dan een brief. Vergeet niet deze te ondertekenen en stuur een kopie van uw legitimatiebewijs mee. U kunt de brief sturen naar:


Sprink
Raad van Bestuur
Postbus 8549
3009 AM Rotterdam


Wijzigingen in uw dossier

U kunt uw dossier niet laten wijzigen. Wel kunt u een verklaring van u laten opnemen. Bespreek dit met uw behandelaar. Ook kunt u zaken die onjuist zijn laten aanpassen.


Bewaarplicht

We bewaren uw dossier 15 jaar. Daarna vernietigen we alles, behalve uw ontslagbrief. Vernietigen betekent dat alles weggaat en ook niet meer hersteld kan worden. Wilt u dat uw dossier eerder wordt vernietigd? Stuur dan een brief. Vergeet niet deze te ondertekenen en stuur een kopie van uw legitimatiebewijs mee. U kunt de brief sturen naar:
Sprink
Raad van Bestuur
Postbus 8549
3009 AM Rotterdam
 

Uitzondering:

  • Staan er in uw dossier gegevens die belangrijk zijn voor andere mensen? Dan kunnen we uw vraag tot vernietiging weigeren.
  • Bent u gedwongen opgenomen geweest? Dan mogen we uw dossier niet binnen 5 jaar na uw ontslag vernietigen.

Als uw dossier vernietigd wordt, melden wij dit bij uw zorgverzekeraar. Deze kan dan nog de laatste rekeningen sturen. Daar heeft uw verzekeraar maximaal 3 maanden de tijd voor. Daarna vernietigen we uw dossier. 

Dáárom Sprink:

  • Snel weten waar u aan toe bent, korte wachttijden
  • Eén vaste behandelaar tijdens uw behandeling
  • Deskundige behandeling volgens de laatste nieuwe inzichten 
  • Vrijblijvend adviesgesprek met één van onze hoofdbehandelaren
  • U heeft zowel persoonlijk contact als online en/of telefonisch
  • Vestigingen in Rotterdam en omstreken en de Zuid-Hollandse eilanden 
  • Vergoed door zorgverzekeraar

Lid van:

GGZ NederlandHarmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de ZorgsectorKwaliteit in Basis GGZ